Installatie

ISAAC software? Wat heb ik daar nou aan? Het ziet er helemaal niet overzichtelijk uit? Dat kan, maar ook voor iemand die niet al te veel waarden wil lezen is dit ook allemaal te vergemakkelijken. Ten eerste moet je de software downloaden (windows en mac) en installeren, de installatie zelf spreek voor zich (taal instellen, connecten et cetera). Kort daarna volgt het ‘profielenscherm’ hierin kun je al je het profiel instellen, lengte, gewicht van rijder en de fietspositie. Na het fietsersprofiel volgt de instelling van je te gebruiken fiets, dit houdt in dat je je gegevens van de fiets moet ingeven: fietsgewicht, totaalgewicht, wielgrootte en de locatie van de PowerPod. Hierop volgt nog een scherm dat vraagt of je meerdere gegevens in wil voeren of dat je de normale instelling wil gebruiken (deze zijn over het algemeen hetzelfde bij elke fietser). Simpele installatie toch?

‘Finetunen’ PowerPod of niet

Na je installatie vraagt ISAAC software of je een ‘betere nauwkeurigheid’, de ‘beste nauwkeurigheid’ of geen instellingen hiervoor wil gebruiken. Bij de beste afstellingen vergt het enige inspanning, hiervoor moet je namelijk 10 minuten fietsen, de zogenoemde ‘call ride’.

Klaar met instellen van je profielen en de nauwkeurigheid, nu ben ik klaar om te gaan fietsen en te analyseren! Yes! Het volgende scherm dat je krijgt is de keuze voor ‘keep it simple’ of ‘show me everything’, per persoon zijn de voorkeuren natuurlijk anders. Heb je geen zin in eindeloos veel data dan kies je voor ‘keep it simple’ en anders voor ‘show me everything’. Schrik bij de laatste optie niet van alle mogelijkheden, je kunt ook verschillende soorten data uitzetten en het lekker overzichtelijk maken.

Wil je de maximale data uit je rit halen is het verstandig om gebruik te maken van de 'beste nauwkeurigheid' en indien je dit zelf zou willen 'show me everything'.

Go, go, go

Je ANT+ snelheids- en cadansmeter gekoppeld aan je PowerPod en fietscomputer en je bent ready to go! Even een lekker stukje fietsen, maar pfoe wat was er toch een tegenwind de terugweg of die berg die je echt niet mee zit. Het fijne aan de PowerPod is dat je tijdens je rit ook gemakkelijk je wattage kunt zien op je fietscomputer, geen lange installaties of geen veranderingen aan je fiets.

Analyseren van data

Na de tijd kun je ook nog naar wens je data kiezen, alle data kun je uit zetten maar ook weer aanzetten. De verschillende data die je wil zien zijn niet alleen het gefietste wattage (zoals bij andere vermogensmeters) maar ook: snelheid, windsnelheid, cadans, hartslag, versnellingsverhouding (gear ratio), elevatie, helling én je verspilde vermogen!

Binnen het elevatieoverzicht krijg je doormiddel van verschillende kleuren zelfs nóg meer informatie, zo herkent de PowerPod precies wanneer jij remt, wanneer je niet doortrapt, wanneer je staat én wanneer je achter iemand aanfietst!

Dus niet zoals elk andere vermogensmeter alleen maar wattage tegenover je snelheid, nee de PowerPod helpt je analyseren van je volledige rit met 8 verschillende soorten data door een berekening van 11 verschillende waarden die de PowerPod 800 keer per seconden herrekent!

Uiteindelijk kun jij, als je wil, precies zien waar al je vermogen heen gaat. Om je voorkeuren in te stellen ga je in ISAAC naar Device -> Display Options en kies je simpelweg aan welke data jij voorkeuren hebt en welke data je absoluut niet hoeft te zien.

In het kort is de PowerPod in samenwerking met ISAAC software de perfecte manier om je rit te analyseren en precies te weten hoe jij fietst. Voor een korte uitleg met beeld kun je gebruik maken van dit vier minuten durende filmpje.